Hildr – valkiria luptei

(…) that is also the reason why our time has become so utterly godless and profane: we lack all knowledge of the unconscious psyche and pursue the cult of consciousness to the exclusion of all else. Our true religion is a monotheism of consciousness, a possession by it, coupled with a fanatical denial of the existence of fragmentary autonomous systems [a living soul, shadow, Self, inner daimons and other presences].

C.G. Jung, Secret of the Golden Flower

photo credit: Kevin Jeukens https://twitter.com/kevin1204

In povestile nordicilor, atunci cand vikingii se luptau in Midgard, valkiriile lui Odin veneau din Asgard si-i alegeau pe cei mai curajosi sa stea alaturi de Odin, in sala de ospete.

Una dintre valkirii avea numele Hildr – in traducere: Lupta. Puterea ei, pe langa a trezi la viata eroii, era sa-i asmuta pe unii impotriva altora, potrivit numelui ei.

Despre eroii astfel alesi de pe campul de lupta se spune ca vor sta alaturi de Odin pana la inceperea Ragnarök – batalia finala intre Jötuni (uriasii de gheata) si Aesir (zeii din Asgard), in locul denumit Vígríðr.

In acea zi cand va avea loc Ragnarök, gigantul Surtr va distruge Midgard cu sabia lui de foc.

Apoi totul va reincepe.

V-a placut povestea? M-as bucura sa stiu ca v-am facut sa meditati un pic la personaje si la povesti.

Zilele astea ar fi bine sa citim povesti, ca sa ne linistim sufletele si sa putem intelege emotiile care vin din adancuri. Odata cu ele vin si adierile cauzate de aripile Valkiriilor care duc eroii in Asgard.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.