Nadir – aplicatie

rootsMi-am propus ca in acest post sa fac impreuna cu cativa dintre voi o aplicatie; sa raspundem impreuna la intrebarea: ce temeri justifica din inconstient comportamentul vizibil al unei persoane?

Voi folosi o comparatie: personalitatea este asemenea unui copac, cu ramuri inalte ce se misca in bataia vantului si sub lumina soarelui. Trunchiul solid se sprijina pe radacini ce patrund adanc in sol, nevazute. Totusi, fara partea invizibila din sol, copacul nu are viata si intre cele doua parti ale aceleiasi fiinte exista in acest fel un continuu dialog. Substante ce vin din mediul inconjurator devin utile cresterii numai in masura in care sunt absorbite fie de partea de deasupra a acestei fiinte (sa-i spunem din nou Zenit?), fie de partea de dedesubt a copacului (Nadir..).

Nu foarte subtila comparatia, asa-i? Dar vom vedea ca al nostru constient e o reflectare a inconstientului, ca structura vizibila a constientului e un raspuns in dialogul necesar cu inconstientul invizibil.

In cele 4 secvente video care urmeaza, am ales patru personaje reprezentative pentru tipologia DISC (prezentata in imaginea de mai jos).
disc-2
Am sa-i rog pe cititorii acestuiĀ  post sa nu considere personajele ca fiind preferate de mine si nici recomandate emisiunile din care am extras secventele. Pur si simplu analizam comportamente.

Facem asa: dupa fiecare film sunt aceleasi seturi de intrebari privitoare la: atribute si temeri. Bifam acolo unde ni se pare ca se potriveste.

M.B.

[poll id=”2″][poll id=”3″]

I.C.


[poll id=”4″][poll id=”5″]

M.M.M.

[poll id=”6″][poll id=”7″]

D.R.

[poll id=”9″][poll id=”10″]

One comment to “Nadir – aplicatie”
  1. Sunt in stare de soc. Tocmai ce-am facut acest test saptamana trecuta si am avut un training pe tema asta. Asa ca stiu si ce culoare sunt. Ia ghici? Iar altcineva m-a “citit” dintr-o privire cu mult inainte sa fac eu testul. Hai ca-ti dau o cafea, merita.:)
    P.S. Ai un bug la personajul numarul doi. Votezi la caracteristici si-ti apar si temerile votate, desi n-am apucat sa le bifez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *