Teluric

Marturisesc ca-s nitel suparat: in ultima vreme am fost intr-un iures de oameni, locuri si comportamente (da, acele manifestari exterioare ale oamenilor prin care ei incearca sa exprime cum au inteles realitatea).
Am lasat in urma gandurile si senzatiile ce le insoteau si am inotat prin concret.
Am descoperit (pentru a cata oara?) ca, in contact cu o miza, creativitatea paleste: nu-ti vine sa experimentezi sau sa te joci cand esti evaluat..sau cand conceptele tale se izbesc de privirea impietrita a unor indivizi pragmatici..
Speranta exista, totusi..pentru ca am simtit ca m-am indepartat de ceva care ma ajuta sa pot admira si intelege lumea interioara a altora.
M-a intrebat deunazi un prieten daca-i soare..i-am raspuns ca n-am observat, fiind ocupat toata ziua. “Te intrebasem despre tine, nu despre exterior..” a venit replica.
Mi-a parut rau ca mintea mea n-a avut rabdare sa se joace un pic printre cuvinte, dar ma voi revansa 🙂

One comment to “Teluric”
 1. Buna ziua Bogdan,

  Ma bucur intr-o oarecare masura sa vad ca si altii trec prin aceleasi evaluari la care am fost si eu supus. A fost o perioada in care efectiv am crezut ca aceasta creativitate despre care faceai tu referire este o baza in momentul in care te ocupi de vanzari.Dar m-am lovit de concret si iti dau un exemplu: unele companii folosesc ca priocedee de recrutare pe langa cele clasice, depunere de CV, analiza acestuia, analina candidatului etc si metoda centrului de evaluare. La acest centru sunt chemati toti candidatii selectati pe criteriile specificate anterior, si supusi pe parcursul unei zile la ceea ce se poate petrece pe parcursul unei zile in cadrul acelei organizatii. Curios sau nu, am descoperit ceea ce cautau ei de fapt, un candidat care sa execute intocmai si la timp ceea ce organizatia respectiva avea deja decis, fara urma de creativitate, fara sa si puna prea multe intrebari.
  Oare sa nu se mai caute aceasta creativitate?
  Oare sa nu se mai caute cei care pot face o analiza pertinenta?
  Este drept ca vremurile pe care ne este dat sa le traim nu ne permit astfel de derapaje si ca trebuie sa fim foarte exacti si predictibili.
  Si aici tu ai dreptate “este soare?”
  Cred ca aceste vremuri nu sunt intamplatoare. Ele sunt mai degraba o consecinta.
  Si daca ai stii tu cate compromisuri trebuie sa fac pentru a trece o data peste aceasta parioada, atat pe plan personal cat si pe cel profesional.
  Si stai sa te intrebi “este soare?”

  Cu drag,

  George

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *