Merg la…sau merg cu?

 

Your vision will become clear only when you look into your heart. Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

C.G. Jung, Letters vol 1.

M-am gandit ca e o diferenta intre cele doua variante de titlu. O diferenta care arata (cel putin pentru mine) cat sunt de treaz.

Ma uit in fiecare dimineata la cei din jurul meu, ca sa stiu cum sunt eu. Stiu ca daca nu-i vad, se cheama ca merg cu metroul. De regula imi place sa cred ca merg la / ma indrept spre locul unde…ce? Da, tendinta a fost sa scriu ca invat sau aflu lucruri noi.

In diminetile in care nu stiu daca voi avea sansa sa invat/ aflu lucruri noi, se cheama ca merg cu. Adica merg degeaba.

Atunci cand realizez asta ma apuca un fel de frica, pentru ca nu sunt prezent: nici pe traseu, nici in viata mea. Sigur, am reflexele unui somnambul care ma ajuta sa cobor unde trebuie, sa fac stanga, sa ma urc in trenul care trebuie. Mi s-a intamplat insa sa ma prind in ultima clipa ca nu eram atent si ca mergeam in directia gresita. Un aiurit, ar spune unii…

Glumind un pic, as spune ca Zeul metroului ma poate face sa ma pierd pe traseu, sa uit unde vreau sa ajung. Si atunci ma pot afla pe mine scufundat in vreun joc frumos colorat pe ecranul telefonului, asteptand sa-mi treaca viata in drumul meu spre moarte.

Si, de frica sa nu merg cu metroul spre nicaieri, ridic privirea si imi aduc aminte unde vreau sa ajung: la orizont.

 

 

 

2 comments to “Merg la…sau merg cu?”
  1. Bună ziua, vă pot întreba de ce nu ați vorbit si depre varianta “mergi în”? Că tot incepeți cu Jung, cu interioare si alte cele. Ura!

  2. stimate domn, versiune propusa de dvs (meri in) nu se aproba, intrucat nu prezinta credibilitate ca destinatie cu potential de crestere 😉
    Al dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *