Poveste veche, pe vinil

There is no coming to consciousness without pain.

C. G. Jung- Contributions to Analytical Psychology (1928)

vinil-discIncep povestea punand acul pe disc, lasand varful acestuia sa-si faca magia: din micile zgarieturi ale suprafetei discului prind viata personaje, locuri si intrigi. Legaturile sunt  inca neclare, dar pe masura ce acul parcurge discul vechi, le descopar fascinat. In fata mea e o lume care se desfasoara, dezveleste curiozitatii mele.

Ma apropii treptat de un centru in care cu siguranta voi sti.

Insa, la fel ca-n poveste, obstacolele nu s-au terminat: discul e zgariat si dintr-o data povestea mea stagneaza. Lipsa de sens, blocarea apar si insotesc cautarea febrila a unei continuari.

Frustrat, revad secventa din fata zgarieturii iar si iar, de fiecare data cand se produce saltul inapoi al acului. Realizez ca armonia micilor semne de pe suprafata discului s-a pierdut, iar sensul nu-l mai recunosc. Am pierdut povestea si accidentul marcat pe suprafata discului imi blocheaza accesul la lumea ei.

Treptat se face lumina si inteleg: de data asta povestea e despre mine si despre incercarile la care eu, transformat in propriul personaj, reactionez.

Contemplu o alta dimensiune, in care zgarietura de pe discul de vinil m-a aruncat in mod accidental. Cat timp acul penduleaza in mecanica defecta a traseului, o noua poveste imi devine accesibila: eu traindu-mi blocajul.

Pare acest moment o poarta grea, facuta anume ca o ghicitoare: daca auzi cealalta poveste, treci mai departe. De nu, ambele povesti vor pendula de-a pururi aici.

Multumit de acest minunat moment de intelegere, intind mana si mut acul nitel mai incolo de zgarietura de pe suprafata de vinil.

Am pierdut ceva detalii ale povestii de pe disc, dar povestea din suflet a trecut deja de poarta.

Si astfel ambele povesti curg mai departe, spre centrul discului đŸ˜‰

 

 

One comment to “Poveste veche, pe vinil”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *