Trecere

Patru-cinci monitoare pe care curg parametrii unui proces tehnologic. Oameni care discuta alert despre prese industriale, trenduri neconforme cu asteptarile si riscuri. Folosesc un limbaj criptat (sau asa mi se pare mie).
Nu inteleg decat interactiunile dintre ei, nu si continutul comunicarii. Ca sa fiu sigur c-am inteles totusi ceva :P, il intreb pe cel care ma conduce daca n-ar fi mai simplu sa-i spuna tehnicianului (care mie-mi pare destul de iscoditor ca sa afle si singur solutia) ca are incredere ca o sa rezolve.

Raspunsul vine rapid: “aa, stie asta! Ca doar lucram de atatia ani impreuna!”
Prin camera cu podea de otel sunt rutere de internet, computere si afisaje LCD pt tot felul de masinarii, ca-n filmele SF..
Pe o latura a camerei sunt..flori. Intr-un colt al camerei..o banca de lemn, ca la bunica acasa. Un cui al bancii e batut stramb, vopseaua e insa noua, neciobita.
Atitudini diverse fata de nou: unele precaute, altele pline de interes si curiozitate.
Traditie, lucruri vechi si viitor. Intre cele doua dimensiuni, oameni. Unii vin din trecut, altii merg in viitor. Cei din urma isi fac loc incet-incet, traversand un pod construit doar din sentimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *